Samen met Friederike Weiß uit Duitsland maakte ik deze meertalige site. Friederike en ik stellen ons graag aan je voor.

 

Wie is Han Terneldeli

De Kracht van Stilte, medium Han Terneldeli
De kracht van stilte, Han Terneldeli.

Mijn naam is Han Terneldeli. Ik ben midden 50 en woon met mijn echtgenote Christianne, onze dochter Louise en hond Fluister in Breda.

Vrijwel vanaf het begin van mijn werkzame leven heb ik veranderingsprocessen aangestuurd. Aanvankelijk deed ik dat in dienstverband en later als zelfstandig interim-manager. Ik boekte succes en lange tijd dacht ik dat hetgeen waarin je goed bent als vanzelfsprekend ook leuk is. Maar vaardigheid en plezier zijn twee verschillende dingen, zo werd me na verloop van tijd duidelijk. In 2005 strandde ik met een fikse burn-out. Na ruim een jaar vond ik de ruimte om écht voor mezelf te kiezen en ging ik voor het eerst in retraite.

De kracht van stilte, klik hier om naar mijn stiltepagina te gaan

Het Amerikaanse echtpaar Ruth en Bruce Davis (zie mijn stiltepagina) brachten me in een week in Assisië bij de stilte. "Just slow (slooow) down and go deep (deeep) into yourself" was het antwoord van Bruce op mijn vraag hoe het nu verder moest. Die week werd de afronding van mijn herstel; ik voelde me geheeld toen ik naar huis ging. In Italië werd het me duidelijk dat de stilte mijn thuis is.

 

De Kracht van Stilte

Ik was dus uitgereorganiseerd en wilde niet meer terug naar de ratrace. Het mediteren beviel me en ik zocht de eenvoud. Een beetje zoals prins Siddharta (de latere Boeddha). Hij voelde dat het niets voor hem was om zijn vader op te volgen als koning van het land. Daarom besloot ie om het paleis te verlaten en als monnik op zoek te gaan naar zijn meester ergens in de oneindige wouden. Na lange omzwervingen vond hij hem uiteindelijk op een bergtop in een meditatieve, welhaast vegetatieve houding en Siddharta ging bij hem  zitten. Na vijf dagen van stilte schraapte hij alle moed bij elkaar en vroeg hij zijn meester naar diens geheim, maar die reageerde niet. Pas na drie dagen keek de meester op en zei hij: "weet je wat het probleem met jou is? Je kletst teveel...".

Zes jaar later vond ík míjn leraar - Bruce - terug tijdens een retraiteweekend in Kevelaer (Duitsland) en dat voelde als thuiskomen. Ondertussen ga ik vaker in retraite om mijn rust te vinden en de stilte te ervaren.

 

Van stilte naar mediumschap

Aanvankelijk dacht ik dat het de bedoeling was dat ik anderen mee zou nemen in de stilte en dat ik medidaties en retraites moest organiseren. De keren dat ik het het deed, was het erg mooi, indrukwekkend zelfs. Maar ik weet inmiddels dat ik een andere taak heb en dat ik boodschappen mag doorgeven.

Als medium geef ik één op één readings en je kunt me boeken voor huiskameravonden. Dan krijg je een lekker aardse Han Terneldeli voor je neus die serieus is als het moet en z'n lach inbrengt als het kan. Je bent van harte welkom!

 

De Kracht van Stilte, Han Terneldeli - vertaler van boodschappen

 

 

 

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten, kun je je natuurlijk aanmelden voor mijn nieuwsbrief en ook op Facebook post ik regelmatig over De Kracht van Stilte. 

De Kracht van Stilte, klik hier voor mijn nieuwsbrief Klik hier voor mijn nieuwsbrief. De Kracht van Stilte, klik hier om op Facebook te connecten Klik hier om op Facebook te connecten.

 

En wie is Friederike Weiß

Tja, wie ben ik eigenlijk? Lange tijd dacht ik het te weten: middenin de oorlog geboren ("alweer een meisje!?" zei mijn vader) na drie grote zussen. Een "nakomertje" dus dat flink haar best deed om het voorbeeld van de ouderen te volgen en die het ook lukte om de verplichte stadia in het leven te doorlopen: school, studie, aan het werk als lerares, huwelijk, kinderen, alles zoals ik dat graag voor het leven wilde.

De kracht van stilte, Friederike Weiß
De kracht van stilte, Friederike Weiß.

Maar onverwacht vielen de oude zekerheden weg, het fundament stortte in en ik moest opnieuw vaste grond onder mijn voeten zien te vinden. Terwijl ik de eerste wankele schreden op mijn nieuwe pad zette en zonder dat ik het in de gaten had, had er zich evenwel een nieuw vangnet gevormd.

Al in mijn jeugd en ook daarna toen ik theologie studeerde, vroeg ik me af hoe het nu eigenlijk zit met de beeldvorming rond God en wat de zin is van het menselijk bestaan. Maar in de katholieke kerk, waarmee ik grootgebracht was, vond ik daarop geen antwoorden. Mijn zoektocht bracht me via boeken, workshops en mediteren op het pad van de spiritualiteit. Vol vreugde opende zich mijn hart en door die spiritualiteit voelde ik me tijdens mijn bestaanscrisis liefdevol opgevangen. Het was de hang naar stilte die een ongekende diepgang in me opende. Op een nieuwe manier leerde ik mijn leven te omarmen met al zijn licht- en schaduwzijden en ups en downs. "There is no right no wrong" (Bruce Davis), alles is belangerijk voor mijn bewust of onbewust gekozen ervaringen.

De kracht van stilte, klik hier om naar mijn stiltepagina te gaan

De roep om stilte werd zo een deel van mij en hij kwam op een nieuwe plaats verder tot ontwikkeling: ASSISIË, de kleine middeleeuwse stad in Umbrië/Italië waar St. Franciscus zo'n 800 jaar geleden zijn voetsporen achterliet. Nog steeds bepaalt hij het beeld en de sfeer op deze plek en trekt hij mensen uit de hele wereld aan. Dankzij de intensieve ondersteuning door Bruce en Ruth Davis (met retraites en bewegingen voor de ziel) en door veel waardevolle en - letterlijk - hartelijke ontmoetingen met mensen die ook op zoek waren, vond ik stap voor stap mijn innerlijke zelf weer terug. Mijn hart opende zich steeds meer voor het contact met de zielenwereld. Met de jaren ontstond er een internationale familie om me heen van mensen die het gedachtegoed van St. Franciscus erkennen, uitwisselen en met elkaar delen.

Kort na de opening van het Meditatiecentrum van Bruce Davis in 2001 had ik tijdens een meditatie een duidelijk visioen van een spirituele gemeenschap in de geest van St. Franciscus. Daarom was ik aanvankelijk van plan om in Assisië te gaan wonen, samen met enkele vrienden en vriendinnen die er ook zo over dachten. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat zo'n gemeenschap niet gebonden hoeft te zijn aan een fysieke plaats en dat die overal beleefd en gevoeld kan worden zoals bijvoorbeeld binnen de Little Flower groep die door Bruce en Ruth Davis is opgericht. En dus besloot ik - niet op de laatste plaats vanwege mijn kleinkinderen - om de tuin van Assisië die in mijn hart tot bloei kwam, mee terug naar Duitsland te nemen. Daar geef ik hem de ruimte om verder te groeien en natuurlijk voed en verzorg ik hem regelmatig ter plekke in Assisië.

De kracht van stilte in Assisië - Italië
De kracht van stilte in Assisië - Italië.

Met veel plezier doe ik ondertussen al zo'n jaar of twintig vrijwilligerswerk in een bejaardencentrum waarbij het me in de omgang met ziekte, dementie, lichamelijke gebreken en sterfelijkheid steeds beter lukt om gefocust te blijven op veerkracht en levensvreugde. Niet dat ik met een roze bril op rondloop en de harde werkelijkheid niet wil zien, maar ik kijk graag liefdevol naar de mooie dingen die  het leven daar dagelijks voorschotelt. En ook de speelse fantasie van mijn kleinkinderen inspireert me daar natuurlijk bij.

De stilte diep in mij, is ondertussen een rotsvast en tegelijkertijd toch ook beweeglijk fundament geworden dat het leven draagt en alles toont zoals het eigenlijk ook is: een enorme levenservaring die mensen door goede en minder goede tijden vormt, ingebed in de allesomvattende en onvoorwaardelijke liefde van de Bron, ons echte thuis.

In de loop der jaren heb ik veel teksten geschreven die mijn innerlijke ontwikkeling tot uitdrukking brengen. Deels zijn het ook boodschappen van gene zijde of visioenen die tijdens het mediteren voor mijn ogen verschenen. Ik ben Han dankbaar voor het feit dat hij me de mogelijkheid geeft om langs deze weg enkele van die teksten met jullie te delen. Mijn ervaringen lees je op onze Blog (klik op de button hierboven). Je kunt daar op mijn publicaties reageren of zelf een stuk schrijven. Je bent van harte welkom!

 

De kracht van stilte, Friederike Weiß

 

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten, kun je je natuurlijk op onze blog kijken en ook op Facebook post ik regelmatig. 

De kracht van stilte, klik hier voor mein blogberichten Klik hier voor mijn blogberichten. De Kracht van Stilte, klik hier om op Facebook te connecten Klik hier om op Facebook te connecten.