Algemene Verordening Gegevensbescherming

Deze privacyverklaring geldt voor al mijn werkzaamheden. Je leest erin wat ik met je gegevens doe en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

Welke gegevens verwerk ik? Als je jezelf aanmeldt voor mijn nieuwsbrief en me mailt of belt, zie ik je e-mailadres of je telefoonnummer. En als ik een rekening stuur, heb ik ook je adres zoals dat bij de Kamer van Koophandel bekend is of zoals je me dat zelf hebt gegeven.

Waarom verwerk ik persoonsgegevens? Ik bewaar je gegevens om contact met je op te nemen. Dat kan nodig zijn omdat ik voor je werk of omdat ik je - incidenteel - informeer over nieuwe ontwikkelingen. Ten aanzien van dat laatste: ik ben gewoon zelfstandig en heb geen groot commercieel bedrijf met een marketingafdeling. Ik houd het simpel: eens in de zoveel maanden stuur ik misschien eens een nieuwsbrief en dat doe ik omdat ik dan zélf denk dat ik iets interessants voor je heb.

Wat doe ik niet met je gegevens? Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook gebruik ik ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen.  De eenvoud heeft z’n charme.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens? Ik werk alleen en ik in principe ben ik de enige die bij jouw gegevens kan. Een uitzondering is de beheerder van mijn website omdat je daar je gegevens kunt achterlaten (contactformulier en nieuwsbrief). En natuurlijk ziet mijn accountant mijn administratie en kan de overheid die opvragen. Mijn nieuwsbrieven verstuur ik deels in eigen beheer en deels via een derde partij (zoals Mailchimp).

Wat doe ik met mijn nieuwsbrief? De praktijk is dat ik hooguit eens in de paar maanden een nieuwsbrief verstuur. In het begin van deze eeuw heb ik een e-maildatabase aangemaakt en in 2010 is die opgeschoond voor het spamverbod. Later kwamen er aanmeldingen via mijn sites. Die adressen gebruik ik voor mijn mailings. Ik werk graag netjes, daarom ben ik er alert op dat afmeldingen definitief zijn. In mijn nieuwsbrieven vermeld ik het e-mailadres waarop ik je benader en ik neem altijd een afmeldlink op.

Wat doe ik met cookies? Ik gebruik alleen functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan mijn websites wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Functionele cookies zorgen ervoor dat de websites naar behoren werken en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen worden onthouden. Google Analytics gebruikt de analytische cookies om inzicht te geven in zaken als welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang een bezoeker blijft en welke links worden aangeklikt. Dat maakt het mogelijk om mijn websites te verbeteren en meer informatie te bieden die mijn bezoekers graag lezen. Die data worden door Google opgeslagen en verwerkt in rapporten over het functioneren van mijn websites. Google kan deze informatie aan derden verschaffen als ze daar wettelijk toe wordt verplicht, of als derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op. Daarnaast bestaan er ook nog tracking cookies die het surfgedrag van een bezoeker volgen. Daardoor kun je gerichter adverteren. Maar deze cookies gebruik ik niet. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Hoe lang bewaar ik je persoonsgegevens? Ik bewaar mijn administratie minimaal zeven jaar. Voor mijn nieuwsbrieven bewaar ik je persoonsgegevens tot het moment dat je jezelf uitschrijft of je mij vraagt om dat te doen.

Hoe beveilig ik je persoonsgegevens? Mijn digitale en hard copy administratie staat achter slot en grendel. De data voor mijn nieuwsbrieven en de gegevens die je online achterlaat, staan op een server van mijn websitehoster. Die server staat ook in een beveiligde omgeving, maar dan bij een gespecialiseerd bedrijf op een centrale plaats in Nederland. De data die nodig zijn om nieuwsbrieven via een derde partij te versturen, staan op servers van die derde partij. Ik zal daarvoor alleen gerenommeerde bedrijven gebruiken zoals bijvoorbeeld Mailchimp.

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen? Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of laten verwijderen. Neem contact met me op als je dat wilt. Ik reageer uiterlijk binnen vier weken op je verzoek. Als er gegevens uitlekken (bijvoorbeeld door hackers) dan zal ik de Autoriteit Persoonsgegevens informeren.