De kracht van stilte, like us on facebook!

Welkom bij "De kracht van stilte"

Onder deze naam organiseer ik - Han Terneldeli - stiltemeditaties in Breda, stiltewandelingen en retraites.

 

Laatste publicatie op de Blog: Mindfulness is een probleem, heartfulness de oplossing

Iedereen heeft het tegenwoordig over mindfulness. Als ik de term google duurt het 0,36 seconden om meer dan 33 miljoen (!) zoekresultaten te vinden. En als ik op mindfulness Breda zoek (mijn woonplaats) dan toont Google na 0,34 seconden zo’n 115.000 verwijzingen. Dat is qua verhouding niet logisch denk ik dan met mijn mind, maar het toont wel aan hoe hot het onderwerp is. Lees meer >>>

 

De Kracht van Stilte, Parkverlichting in het Valkenbergpark in Breda park
De Kracht van Stilte, mediteren in het Valkenbergpark.  

Parkverlichting op 21 augustus in het Valkenbergpark

Na de Mastbosmeditatie in mei is het nu de beurt aan het Valkenbergpark in het centrum van Breda. De toegang is gratis.

Op zondagavond 21 augustus is er een stiltebijeenkomst in het park. Vanaf 20:00 uur is er ontvangst met muziek en om 20:15 uur begint de meditatie. Na een half uur wordt het einde met muziek ingeluid. Daarna is er een informeel samenzijn.

In de bijgaande PDF vind je alle informatie. Je bent van harte uitgenodigd en het is fijn als je mee wilt helpen met de bekendmaking. Dat kan door de PDF op te hangen of te mailen of door de Facebooklink te delen.

Op zaterdagavond 24 september is er weer Bosverlichting in het Mastbos. Zet het alvast in je agenda!

De Kracht van Stilte, klik hier voor de PDF over Parkverlichting De Kracht van Stilte, klik hier om Parkverlichting op facebook te delen

 

Cursus mediteren voor beginners na de zomervakantie

Na de zomervakantie start ik met een cursus mediteren voor beginners. Eens in de twee weken op dinsdagavond komen we van 19:30 tot 21:00 uur samen en maak ik je wegwijs in de stilte bij jezelf. Het is een afwisseling van theorie en oefening. Ik ontvang je in onze meditatieruimte aan huis (in Breda dus). Het doen van de dingen met aandacht en het bewust leren zijn, staat daarbij centraal.

Je zult ervaren dat je door de cursus gemakkelijker tot rust komt en bij jezelf. Er is tijd en ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. De cursusdata zijn 13-09, 27-09, 11-10, 8-11, 22-11, 6-12 en 20-12. In de herfstvakantie is er geen les. De kosten zijn € 100 voor zeven lessen. Aanmelden kan met een berichtje via de contactpagina. Je bent van harte welkom!

De Kracht van Stilte, mediteren in het Mastbos
De Kracht van Stilte, cursus mediteren voor beginners.
De kracht van stilte, klik hier voor de contactgegevens

 

Wekelijks mediteren voor gevorderden op de donderdagavonden in het najaar

Na de zomervakantie start ik met een vaste groep die wekelijks op donderdagavond bijeenkomt om in stilte te mediteren. Ieder kan dat doen met haar of zijn eigen intentie. Door in groepsverband te mediteren kunnen we allemaal de kracht en de energie van het samen-zijn ervaren.

De Kracht van Stilte, wekelijks op donderdagavond mediteren
De Kracht van Stilte, wekelijks op donderdagavond mediteren.

Het is de bedoeling dat je je committeert aan tien sessies van 19:30 tot 20:30 uur (en natuurlijk kan er een reden zijn dat je er een keer niet bent). Ik ontvang je graag in onze meditatieruimte aan huis in Breda.

We komen samen op 8-09, 15-09, 22-09, 29-09, 6-10, 13-10, 3-11, 10-11, 17-11 en 24-11. In de herfstvakantie is er dus geen bijeenkomst. Ik vraag een vergoeding van € 100 voor het ter beschikking stellen van de faciliteiten. Als je het niet of moeilijk kunt missen, maar wel graag meedoet dan is dat natuurlijk bespreekbaar. Aanmelden kan met een berichtje via de contactpagina. Ook voor deze groep nodig ik je van harte uit!

De kracht van stilte, klik hier voor de contactgegevens

 

Zondag 30 oktober 2016 dag van de stilte

De Kracht van Stilte, klik hier om naar de Dag van de Stilte te gaan
De Kracht van Stilte, ga naar de Dag van de Stilte.

Op de laatste zondag van oktober is er de jaarlijks terugkerende Dag van de Stilte. In het hele land zijn er bijeenkomsten in het kader van de stilte. Daarbij kun je denken aan stiltewandelingen, een fotoworkshop, meditaties, beeldhouwen, en bijvoorbeeld een kleurworkshop. Wij hebben de avondmeditatie eraan gewijd.

In 2016 is het op 30 oktober "de dag van de stilte". Klik op het logo om naar de site te gaan van Dag van de Stilte.nl en klik op de contactbutton om je aan te melden voor onze zondagavondmeditatie op de 30e.

De kracht van stilte, klik hier voor de contactgegevens

 

De kracht van stilte op het strand bij Westkapelle
De kracht van stilte op het strand bij Westkapelle

Stiltewandelingen en retraites

In de natuur kom je tot rust, dat is logisch: zoals de tijd zich tot ruimte verhoudt zo verhoudt de stilte zich tot natuur. Heb je interesse in stiltewandelingen, stuur dan een berichtje via de contactpagina. Ik bel of mail je dan.

Bij de retraites is het mijn streven om bezinning en natuur bij elkaar te brengen. Als je geïnformeerd wilt worden, kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Ik houd je vervolgens op de hoogte.

De kracht van stilte, klik hier voor de nieuwsbrief

 

De kracht van stilte en de stiltepagina

Bij het zoeken naar een passende naam voor deze website kwam er veel bovendrijven. Mooie namen zoals bijvoorbeeld Stilte.nl en Stilzijn.nl zijn in handen van commerciële bedrijven die ze voor veel geld te koop aanbieden. Dat was geen optie, maar de Dekrachtvanstilte.nl bleek vrij beschikbaar te zijn. Natuurlijk heb ik de naam gegoogled en kwamen er relevante zoekresultaten naar boven waarnaar ik graag doorverwijs. Eckhart Tolle is ondermeer auteur van het boek "De kracht van het nu" en hij heeft in 2010 een lezing gehouden in Rotterdam onder de naam "De kracht van stilte". Op mijn stiltepagina kun je naar hem doorklikken. Daar kun je ook Karo's Zorg (Karoszorg) bezoeken, de site van Robert Gilhuijs; hij publiceerde in 2014 een boek met dezelfde titel. Op mijn stiltepagina vind je bovendien meer links naar sites die met stilte te maken hebben zoals bijvoorbeeld die van Rients Ritskes, Zen.nl waaraan ik deelnam en Silent Stay van Ruth en Bruce Davis.

 

De kracht van stilte, Han Terneldeli