De kracht van stilte, like us on facebook!

Welkom bij "De kracht van stilte"

Onder deze naam organiseer ik - Han Terneldeli - stiltemeditaties in Breda, stiltewandelingen en retraites.

 

Laatste publicatie op de Blog: Mindfulness is een probleem, heartfulness de oplossing

Iedereen heeft het tegenwoordig over mindfulness. Als ik de term google duurt het 0,36 seconden om meer dan 33 miljoen (!) zoekresultaten te vinden. En als ik op mindfulness Breda zoek (mijn woonplaats) dan toont Google na 0,34 seconden zo’n 115.000 verwijzingen. Dat is qua verhouding niet logisch denk ik dan met mijn mind, maar het toont wel aan hoe hot het onderwerp is. Lees meer >>>

 

De Kracht van Stilte, Bosverlichting 24 september park
De Kracht van Stilte, mediteren in het Mastbos.  

Park- en Bosverlichting in Breda

Buiten mediteren met zo'n 80 deel-nemers, middenin de natuur.

Na de succesvolle zomermeditaties in het Valkenbergpark in het centrum van Breda kwamen we in september bijeen in het Mastbos. Het was de laatste bijeenkomst in een reeks van vijf. Zoals altijd was de toegang gratis.

Op zaterdagavond 24 september was er een stiltebijeenkomst in het Mastbos. Vanaf 19:00 uur was er ontvangst met muziek en om 19:15 uur begon de meditatie. Na een half uur werd het einde met muziek ingeluid.

In de bijgaande PDF vind je alle informatie en ook op Facebook kun je het natuurlijk terugvinden (klik hier).

Gezien de hoge opkomst willen we bekijken of het mogelijk is om met deze maandelijkse bijeenkomsten door te gaan, buiten, danwel ergens binnen. Als dat zo is, melden we dat natuurlijk! Als je uitgenodigd wilt worden voor deze bijeenkomsten dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

De Kracht van Stilte, klik hier voor de PDF over Parkverlichting De Kracht van Stilte, klik hier om Parkverlichting op facebook te delen De kracht van stilte, klik hier voor de nieuwsbrief

 

Zondag 30 oktober 2016 dag van de stilte

De Kracht van Stilte, klik hier om naar de Dag van de Stilte te gaan
De Kracht van Stilte, ga naar de Dag van de Stilte.

Op de laatste zondag van oktober is er de jaarlijks terugkerende Dag van de Stilte. In het hele land zijn er bijeenkomsten in het kader van de stilte. Daarbij kun je denken aan stiltewandelingen, een fotoworkshop, meditaties, beeldhouwen, en bijvoorbeeld een kleurworkshop. Wij hebben de avondmeditatie eraan gewijd.

In 2016 is het op 30 oktober "de dag van de stilte". Klik op het logo om naar de site te gaan van Dag van de Stilte.nl en klik op de contactbutton om je aan te melden voor onze zondagavondmeditatie op de 30e.

De kracht van stilte, klik hier voor de contactgegevens

 

De kracht van stilte op het strand bij Westkapelle
De kracht van stilte op het strand bij Westkapelle

Stiltewandelingen en retraites

In de natuur kom je tot rust, dat is logisch: zoals de tijd zich tot ruimte verhoudt zo verhoudt de stilte zich tot natuur. Heb je interesse in stiltewandelingen, stuur dan een berichtje via de contactpagina. Ik bel of mail je dan.

Bij de retraites is het mijn streven om bezinning en natuur bij elkaar te brengen. Als je geïnformeerd wilt worden, kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Ik houd je vervolgens op de hoogte.

De kracht van stilte, klik hier voor de nieuwsbrief

 

De kracht van stilte en de stiltepagina

Bij het zoeken naar een passende naam voor deze website kwam er veel bovendrijven. Mooie namen zoals bijvoorbeeld Stilte.nl en Stilzijn.nl zijn in handen van commerciële bedrijven die ze voor veel geld te koop aanbieden. Dat was geen optie, maar de Dekrachtvanstilte.nl bleek vrij beschikbaar te zijn. Natuurlijk heb ik de naam gegoogled en kwamen er relevante zoekresultaten naar boven waarnaar ik graag doorverwijs. Eckhart Tolle is ondermeer auteur van het boek "De kracht van het nu" en hij heeft in 2010 een lezing gehouden in Rotterdam onder de naam "De kracht van stilte". Op mijn stiltepagina kun je naar hem doorklikken. Daar kun je ook Karo's Zorg (Karoszorg) bezoeken, de site van Robert Gilhuijs; hij publiceerde in 2014 een boek met dezelfde titel. Op mijn stiltepagina vind je bovendien meer links naar sites die met stilte te maken hebben zoals bijvoorbeeld die van Rients Ritskes, Zen.nl waaraan ik deelnam en Silent Stay van Ruth en Bruce Davis.

 

De kracht van stilte, Han Terneldeli